Datum: 04.12.2019
Predsjednik DGIZ-a: 'Građevinare čeka burna jesen!'

'Postoji li još koja zemlja osim Hrvatske u kojoj javna nabava traje dulje od građenja? Nažalost, neke stvari treba mijenjati, a tko će na to ukazivati ako ne struka? Svi koji želite sudjelovati u našem radu, dobrodošli ste' – poručio je Zdravko Jurčec na zagrebačkom Bundeku

Treći po redu Dan otvorenih vrata Društva građevinskih inženjera Zagreb (DGIZ) održan je 14. rujna ove godine na zagrebačkom Bundeku.

U opuštenoj atmosferi, uz glazbu, piće te ukusan roštilj za koji je bio zadužen Catering Kvatrić, članovi DGIZ-a imali su priliku međusobno se družiti i razgovarati otvoreno o problemima koji ih muče, saznati više o proizvodima i uslugama tvrtki MAPEI, BELIMPEX, TEHNIX i URETEK direktno iz prve ruke, kao i okušati sreću na turniru Bele. Također, tvrtka Mapei za prisutne je organizirala nagradnu igru te pripremila zgodne nagrade (majice, ručnike za plažu, kape itd.). 

Struka treba ukazivati na zakone koje treba mijenjati

Druženju na Bundeku pridružili su se i pomoćnica ministra za graditeljstvo, procjene vrijednosti nekretnina i energetsku učinkovitost u zgradarstvu doc.dr.sc. Maja-Marija Nahod, dipl.ing.građ. te državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja mr.sc. Željko Uhlir. Bila je to dobra prilika da osjete kako im sektor diše.

'Prvu polovicu godine potrošili smo na raščiščavanje odnosa s Hrvatskim savezom građevinskih inženjera (HSGI) da bi napravili održivu budućnost DGIZ-a. U okviru toga, napravili smo i rebalans o sufinanciranju časopisa Građevinar. U planu nam je pokrenuti newsletter kojim ćemo naše članove jednom mjesečno obavještavati o stanju u graditeljstvu te svemu onome čime se DGIZ bavi', kazao je predsjednik DGIZ-a, Zdravko Jurčec, dipl.ing.građ. te dodao: 'Također, pred nama je burna jesen, očekujemo najmanje 3 do 4 promjene Zakona o gradnji, 3 do 4 promjene Zakona o javnoj nabavi te Zakona o inženjerskoj djelatnosti. Dakle, bit će posla. Na zadnjim skupovima vezanim za našu struku pitao sam postoji li još koja zemlja osim Hrvatske u kojoj javna nabava traje dulje od građenja? Nažalost, neke stvari treba mijenjati, a tko će na to ukazivati ako ne struka? Svi koji želite sudjelovati u našem radu - dobrodošli ste.'

O Društvu građevinskih inženjera Zagreb

Društvo građevinskih inženjera Zagreb je udruga dragovoljno udruženih diplomiranih inženjera, magistara, stručnih specijalista, inženjera, prvostupnika, tehničara i studenata građevinske struke te diplomiranih inženjera, magistara, stručnih specijalista, inženjera, prvostupnika i tehničara drugih struka koji rade u graditeljstvu, osnovana za područje grada Zagreba. DGIZ ima više od 700 članova. Svrha Društva je promicanje vrijednosti građevinske struke. Predstavnici DGIZ-a redovito pišu primjedbe na zakone, organiziraju stručne seminare i stručna putovanja za svoje članove. Više informacija o DGIZ potražite na  http://www.dgiz.hr . 


---


Plan seminara koji će se ovih dana održati u DGIZ-u:


1. Pripremni seminar za polaganje stručnog ispita - 30.9. i 1.10.2019.

2. Pripremni seminar za koordinatore zaštite na radu - 30.9. i 1.10.2019.

3. Vodič kroz gradnju (izmjene i dopune zakona koji uređuju prostorno uređenje i gradnju) - 2.10.2019.

4. Stručno usavršavanje za osobe koje provode energetski pregled zgrada - 3.10.2019.

5. Izobrazba za energetsko certificiranje zgrada, Modul 1 - 16.-18.10.2019.

6. Izobrazba za revizore cestovne sigurnosti - 22.-26.10.2019.

 

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

Oglasi

 • Najnovije
 • Popularno
 • 0 Oleg Butković najavio ulaganje 3,5 milijardi eura…
 • 0 REXPO svake godine posjećuju investitori iz Kine,…
 • 0 Gospodarski susret u Zagrebu - 5. i…
 • 0 U čak 10 paviljona Zagrebačkog velesajma bit…
 • 0 Od 18. do 21. rujna ove godine…
 • 0 Petrokov predstavio visokokvalitetne i inovativne proizvode u…
 • 0 Keramičke ploče za atraktivnu fasadu Atlant centra…
 • 0 Pn: Uz standardnu ponudu limova koji su…
 • 0 Ugradnjom dizala znatno poboljšavate kvalitetu života u…
 • 0 Hrvatski proizvođač toplinsko-fasadnih sustava Lasselsberger-Knauf nedavno je…