Datum: 21.03.2018
SOFTLINE 76 uskoro dostupan
U ovom broju PRO Gradnje predstavljamo vam SOFTLINE 76 - novi VEKA prozorski sustav ugradbene dubine 76 mm
Zašto nakon 70 i 82 milimetarske platforme sada i sustav ugradbene dubine 76 mm?
Spektar tehničkih i estetskih karakteristika građevinskog elementa prozora dostigao je dosad neviđenu razinu dok su istovremeno zahtjevi koji se traže od prozora sa svakim danom sve veći. Ne samo na zapadnoeuropskim tržištima već i diljem Europe traže se sve bolja izolacijska svojstva prozora i u skladu s tim zakonodavac propisuje sve niže U-vrijednosti. Također, i potrošači sa svakim danom očekuju sve više, ne samo u pogledu uštede na računima za grijanje. Estetika, sigurnost kao i zaštita od buke igraju sve važniju ulogu. Troslojna stakla na njemačkom tržištu u međuvremenu imaju udio veći od 50% sa daljnjom tendencijom rasta. 40 i 44 milimetarska ostakljenja danas su najčešće upotrebljavane debljine stakla, a za to je potrebna i veća ugradbena dubina profila. Pored toga će 70 milimetarski sustavi u pogledu svojih tehničkih karakteristika u dogledno vrijeme doći do svojih granica – također i u pogledu zakonskih propisa.
VEKA je gore navedene zahtjeve savršeno ostvarila sa sustavom SOFTLINE 82 koji je u prodaji već duže vrijeme. Međutim, s druge strane je tržište stalno u potrazi za racionalnijim i ekonomičnijim rješenjima. Kako bi se udovoljilo svim očekivanjima, VEKA je razvila sustav SOFTLINE 76 kao most između 70 i 82 mm. Za pojedine ugradbene situacije, na primjer kod sanacije, sustav ugradbene dubine 76 mm od velike je prednosti.

Novi sustav SOFTLINE 76 nudi i niz drugih prednosti

Sustav SOFTLINE 76 VEKA partnerima nudi i niz drugih prednosti. Kao prvo, to je jedini prozorski sustav ugradbene dubine 76 mm koji se proizvodi isključivo u kvaliteti klase A što znači da je debljina vanjske stijenke 3,0 mm ± 0,2 mm. Za SOFTLINE 76 vrijede isti zahtjevi za kvalitetom kao i za sve ostale VEKA prozorske sustave. Moguća su ostakljenja u rasponu od 18 do 48 mm, a sustav odlikuje i njegova visoka kompatibilnost sa 70 i 82 milimetarskom VEKA platformom kao i s velikim brojem univerzalnih dodatnih profila što je važan preduvjet za ekonomične količine profila na skladištu i učinkovite proizvodne procese. SOFTLINE 76 upravo u kombinaciji sa sustavom SOFTLINE 82 rezultira visokom sustavnom kompatibilnošću. Nadalje, SOFTLINE 76 je kombi-sustav s dvije ili tri razine brtvljenja gdje se i u jednoj i u drugoj varijanti koristi ista profilna geometrija krila. To za VEKA partnere koji rade obje varijante brtvljenja znači dodatne potencijale uštede. I s U-vrijednostima od 1,1 W/(m²K) kod varijante s tri brtve, odnosno 1,2 W/(m²K) kod varijante s dvije brtve zadovoljavaju se sve norme i zahtjevi za toplinskom izolacijom koji vrijede danas i koji će se tražiti u budućnosti za razliku od 70 milimetarskih sustava koji zadovoljavaju aktualne zahtjeve za toplinskom izolacijom, ali će teško zadovoljiti zahtjeve koji će se uskoro tražiti.

Jednostavna obrada i montaža

VEKA je učinila sve kako bi proizvodnja prozora iz sustava SOFTLINE 76 VEKA partnerima bila što sigurnija i jednostavnija. To znači da se kod obrade sustava SOFTLINE 76 mogu koristiti ista čelična ojačanja kao i kod 70 i 82 milimetarske platforme te iste letvice kao i kod 82 milimetarske platforme. To osim ekonomičnijeg skladišta profila VEKA partnerima osigurava i optimalne proizvodne procese. Također su i frezanja i bušenja pozicionirana na istim mjestima kao i kod sustava SOFTLINE 82 što smanjuje vrijeme prilagodbe strojeva i ubrzava protok profila kroz proizvodni proces. Dodatni profili koji su specifični za ovaj sustav imaju optimirano klipsanje za jednostavnu i brzu montažu kao i tvornički koekstrudirane brtvice u spojnom području.
Još jedan dodatni plus je i montaža prozora. Kao i kod svih VEKA sustava, čelično ojačanje u okvirima čini cijev 30 X 30 X 1,5 mm što osigurava besprijekornu ugradnju u zid i što, pored već spomenute kvalitete u klasi A, profilu i prozoru daje veliku čvrstoću dobro poznatu i kod svih ostalih VEKA sustava.

Bogate mogućnosti površinskog oplemenjivanja

Za površinsku obradu na raspolaganju su raznovrsne opcije dizajna iz VEKA programa – kao prvo svi dekori folija te pored toga aluminijske obloge za pojedine profile, a također i nova tehnologija oplemenjivanja površine VEKA SPECTRAL.

Budućnost sustava

Sa otprilike 50 geometrija u ponudi, već je u samom startu osiguran veliki raspon primjene sustava SOFTLINE 76. Pored toga, sustav će se konstantno nadograđivati i dopunjavati dodatnim geometrijama, na primjer u području sporednih i ulaznih vrata. Odjel konstrukcija razmatra i daljnja rješenja kako bi u dogledno vrijeme VEKA partnerima na raspolaganju bila i odgovarajuća podizno-klizna vrata.

Napiši komentar

Molim upišite sva obavezna polja označena zvjezdicom (*).
Dozvoljena je uporaba HTML koda

 • Najnovije
 • Popularno
 • 0 Svatko tko je ikada bio u hotelu…
 • 0 U sklopu aktivnosti stručnog usavršavanja zagrebački Arhitektonski…
 • 0 U svečanom ugođaju Satiričkog kazališta Kerempuh tvrtka…
 • 0 Uspješno završio trogodišnji projekt CROSKILLS, više od…
 • 0 Udruga poreznih obveznika Lipa poziva građane da…
 • 0 Petrokov predstavio visokokvalitetne i inovativne proizvode u…
 • 0 Keramičke ploče za atraktivnu fasadu Atlant centra…
 • 0 Pn: Uz standardnu ponudu limova koji su…
 • 0 Hrvatski proizvođač toplinsko-fasadnih sustava Lasselsberger-Knauf nedavno je…
 • 0 To je samo jedna od mnogih prednosti…